Sportpsychologie

Mijn naam is Ugur, ik ben 28 jaar oud en ik kom uit Geleen. Als voetballende puber stond ik versteld van de impact van mentale focus op mijn eigen voetbalprestaties. Wanneer ik niet lekker in een wedstrijd zat kon ik snel afdwalen in gedachten totdat dat mijn trainer mij coachte met: ‘’Ugur zet die knop om’’, waarna ik weer beter ging spelen. Dit was de eerste aanzet voor mijn motivatie mezelf hierin te verdiepen tot het punt dat ik uiteindelijk hierin mijn professie heb gevonden.  

In 2019 heb ik de master Talent Development and Creativity afgerond op de Rijksuniversiteit van Groningen wat mij de basisaantekening sportpsychologie (VSPN) heeft opgeleverd. Onder leiding van Laura Jonker (bedenker van de XOET-scan) en hoogleraar sportpsychologie Nico van Yperen, heb ik mijn scriptieonderzoek verricht naar zelfregulatieve vaardigheden binnen het voetbal. Alvorens mijn master heb ik de HBO-opleiding Toegepaste Psychologie met de minor Sports- and Performance coaching afgerond. Naast mijn taken als sportpsycholoog ben ik momenteel werkzaam als psycholoog psychosomatiek in een ggz-instelling waarbij ik mensen met chronische pijnklachten behandel om hun kwaliteit van leven te verbeteren. 

Sportieve carrière 

Mijn o-zo glorieuze voetbalcarrière is gestart in de jeugd van Heidebloem. Na een aantal jeugdelftallen doorlopen te hebben, heb ik in de toenmalige B-jeugd de overstap gemaakt naar FC Geleen Zuid waarin ik twee seizoenen met collega- en vriend Amin heb mogen spelen. In die periode ben ik uitgekomen voor het jeugdolympiade team van Sittard-Geleen. Na deze twee seizoenen ben ik teruggekeerd naar Heidebloem waarin ik zowel op het eerste- als het tweede elftal heb gespeeld. Hierna heb ik mij gefocust op mijn studie waardoor voetballen op de achtergrond verdween. Op dit moment voetbal ik in een vrienden team bij SVE Einighausen.  

Mijn werkzaamheden
Ik ben geïnteresseerd in de psyche van de mens en de drijfveren achter het gedrag. Hierin help ik mijn cliënten in het bewustmaken van gedachten, gevoelens en hun gedrag die hun prestaties kunnen beïnvloeden. Daarbij heb ik ook altijd aandacht voor het coachen van het systeem eromheen (ouders, trainers etc.) om zodoende de juiste voorwaarden te creëren waarin het talent zich zo goed mogelijk kan ontwikkelen naar zijn of haar eigen potentie. Binnen Voetbalschool Soccerchampions doe ik dit middels 1-op-1 coachingssessies, presentaties en trainingen.  

Ben jij die speler die zich naast zijn of haar voetbaltechnische-, tactische en fysieke vaardigheden ook wil ontwikkelen in zijn of haar mentale skills? Of loop je als speler, trainer (of ouder) zijnde tegen moeilijkheden aan in je prestaties? Neem gerust contact op voor een kennismakingsgesprek. 

Vragen over de mentale ondersteuning van uw kind? Neem contact op via het onderstaande contactformulier.
Neem contact op met onze Sportpsycholoog